[Verslag] Ajax begint goed aan het seizoen

Het is een stralende zomermiddag in Alkmaar. In het altijd winderige AFAS Stadion schijnt deze middag een lekker zonnetje. De scheidsrechter van dienst is Bjorn Kuipers. Ajax treedt aan met oud-AZ speler Gudelj in de basis.

Nadat scheidsrechter Kuipers voor het eerst op zijn fluitje blaast, is het eredivisieseizoen voor Ajax begonnen. De openingsfase van de wedstrijd is er een met hier een daar wat halve kansjes. Tot op het moment dat El Ghazi het maar eens probeert met een afstandsschot. Het is de veertiende minuut en vanaf een metertje of 25 knalt El Ghazi de bal in de rechterbovenhoek: 0-1! Het eerste doelpunt van het seizoen is meteen een hele mooie.

Een paar minuten later heeft Ajax de mogelijkheid om op 0-2 te komen, maar Ajax’ nummer 9 Milik schiet voorlangs. AZ zoekt de goal van Ajax meer en meer op, maar de score gelijktrekken lukt ze niet. Als Dijks hard wordt getackeld door rechtsback Johansson verdient Ajax een vrije trap. Het is Gudelj die de bal uit de vrije trap klaarlegt op het hoofd van El Ghazi. El Ghazi maakt geen fout en kopt de bal achter AZ-keeper Rochet: 0-2!