Ajax spoelt nare nasmaak weg in Alkmaar

Ajax heeft de bittere nasmaak van de vroege uitschakeling in de Champions League weg weten te spoelen met een eenvoudige 0-3 overwinning op AZ. Zonder groots te spelen bleken de Amsterdammers in de eerste competitiewedstrijd een maatje te groot voor AZ. De 0-3 eindstand werd al met de rust bereikt. Anwar El Ghazi was met twee goals de grote man bij Ajax.

Ajax begon goed aan de wedstrijd. Al na 1 minuut viel de eerste kans voor Arek Milik te noteren. Na een goede actie van El Ghazi kopte de Poolse spits de bal naast en over. Een paar minuten later kon Dijks de bal niet genoeg naar beneden koppen uit een goede corner van Sinkgraven.

Na dit goede begin van Ajax kwam AZ steeds beter in de wedstrijd. Vooral aanwinsten Van Overeem en Janssen lieten zien erg handige voetballers te zijn, en de verdedigers van Ajax hadden vaak moeite met de sterke spits van AZ. Maar verder dan gevaar uit een paar standaardsituaties via Van der Linden kwam AZ niet.