Matig Ajax thuis langs FC Utrecht: 3-1

De openingsfase van het duel was alles behalve spetterend. Zo waren er kleine kansjes voor Kristoffer Peterson en Lucas Andersen. Ajax kwam na een kwartier spelen op voorsprong via Serero, die na een afgeslagen corner de bal met links in het doel werkte: 1-0. De ploeg van De Boer kwam los en liep gelijk uit naar 2-0: Klaassen anticipeerde goed en kon de bal achter doelman Robin Ruiter schuiven.

'Tien, tien, tien' klont door het stadion maar dat kwam er absoluut niet van. De Amsterdammers kregen via aanvoerder Niklas Moisander nog wel de kans op 3-0 maar daarna zakte de ploeg ver terug. FC Utrecht maakte na 35 minuten zelfs de aansluitingstreffer: Rubio Rubin liep simpel weg bij Joël Veltman en schoof de bal simpel langs de uitkomende Jasper Cillessen: 2-1.

De Domstedelingen, die in het hele duel meer schoten afvuurde dan Ajax (22 om 14) gingen opzoek naar de gelijkmaker en kregen daarvoor enkele mogelijkheden voor de rust. Na de pauze begon Ajax slap en kwam het goed weg: Cillessen schatte een voorzet verkeerd in maar de bal belandde op de paal.