Vooruitblik: spannend weekend voor Ex-Ajacieden

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ajax werd vorige week kampioen waardoor de meeste spanning nu uit de eredivisie verdwenen is. Heel anders is dat voor de verschillende buitenlandse competities. Een aantal ex-Ajacieden strijdt tegen degradatie of kan eventueel nog kampioen worden of Europees voetbal veilig stellen. AjaxTotaal maakte een overzicht.

Voor oud Ajacied Gabri lijkt het  een onbegonnen opgave om zijn Lausanne nog in de hoogste Zwitserse klasse te houden. Lausanne is dit moment hekkensluiter en moet 10 punten goedmaken op FC Sion dat de voorlaatste plek inneemt. Aanvoerder Gabri kwam dit seizoen slechts 289 minuten binnen de lijnen wegens aanhoudend blessureleed.

In Australie staat het Melbourne Heart van Robbie Wielaert  en coach John van ’t Schip laatste. Met slechts 2 punten achterstand op Wellington Phoenix en nog 9 wedstrijden te gaan is er nog geen kalf verdronken.  Youssouf Hersi is met zijn Western City Wanderers de meest nabije achtervolger van koploper Brisbane Roar. Angelos Charisteas draait met Sydney FC mee in de subtop.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/vooruitblik-spannend-weekend-voor-ex-ajacieden/