Rob Wielaert

Geen excuus

Bron: www.afca.nl

Al zit hieronder 1 zin bij die de moeite waard is voor mede Ajacieden. Ik hoop dat iedereen binnen Ajax beseft dat het aankomend seizoen echt moet, en er geen excuus meer kan zijn zoals vorig seizoen.Beginnende in de voorronde, want weer je selectie niet op pijl is voor mij reden voor direct ontslag na al die jaren. Lamprou of V.Leer op doel als Onana 1 week voor de voorronde weggaat?

Kindermonopoly

Bron: www.ajaxlife.nl

Cynisme is nog een medicijn dat enigszins pijnverzachtend werkt. © De Brouwer

Stom hè, dat sommige dingen beginnen te wennen. Als een hond die elke week door zijn alcoholische baasje half mank in de goot wordt getrapt, maar toch steeds weer terugkomt naar huis. Zo voel ik mij momenteel als Ajacied.

Eerder - lees: toen ik achttien was - kon ik mij opwinden over het vertoonde spel, werd ik furieus als de spelers niet genoeg inzet toonden. En nu? Gelatenheid. Cynisme is, vooral op Twitter, een van de weinige medicijnen die nog enigszins pijnverzachtend werken.

Overzicht transfers Ex-Ajacieden

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Veel oud-Ajacieden wisselen deze zomer van club. Meest opvallende is ongetwijfeld de droomtransfer van Luis Suarez. Maar ook in de schaduw van al dat transfergeweld worden deals beklonken.

Mordovia Saransk is voorlopig koploper in de Russische competitie. De promovendus haalde maar liefst vier spelers met een Ajax-verleden. KVC Westerlo, eveneens promoverend, volgt op de voet met drie namen.

De ex-Ajacied van de week

Bron: www.ajaxtotaal.nl

De aanvallers deden het deze week, en voor het eerst hebben we twee ‘Zweedse’ kandidaten. Markus Rosenberg en Moustafa El Kabir scoorden in de Allsvenskan. De mooiste was de kopbal van de Malmo-aanvaller.

Markus Rosenberg

Rosenberg keerde terug naar Zweden en is inmiddels een grote meneer in de Alsvenskan. Met een prachtige kopbal trok hij de drie punten over de streep voor de havenstad, Gelfle was het slachtoffer.

Gaston Sangoy

[Exclusief] Overzicht transfers ex-Ajacieden

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Veel ex-Ajacieden bleven bij hun club hangen maar er waren er ook genoeg die een op zoek gingen naar een nieuw avontuur. Ajaxtotaal stelde een zo compleet mogelijke lijst samen van oud spelers die hun emplooi elders vonden. Daarbij valt op dat slechts weinigen ook voor meer dan een miljoen  opbrachten. Alleen Ozbiliz, Stekelenburg en Mbark Boussouffa brachten veel geld in het laadje van hun clubs. Tot slot hakt de crisis ook in de voetballerij er keihard in. Veel spelers zijn transfervrij en nog steeds op zoek naar een club.

Fulham wacht op prijsdaling voor dure Enoh

Bron: ajax1.nl

Ajax lijkt de laatste sporen die Marco van Basten als trainer heeft achtergelaten bij de club, vakkundig te gaan wissen: Eyong Enoh mag de club verlaten. Van alle aankopen die San Marco deed, hield de Kameroenese krachtpatser het het langst vol. In het contract van Enoh, dat tot 2015 doorloopt, staat een afkoopsom van ongeveer 3,5 miljoen euro. Dit lijkt echter wat te optimistisch van de Amsterdammers.

Geen kans voor degradatiekandidaat Roda JC

Bron: ajax1.nl

“Wij zijn topfavoriet voor de titel.” Was getekend, Frank de Boer. Spectaculair gebracht, maar niet meer dan logisch. In de eerste speelronde kan de eerste stap richting dat kampioenschap alweer gezet worden. Niet eens ‘kan’ trouwens. Het moet. Vooral tegen Roda JC. Het team van Ruud Brood waarin weinig kwaliteit te vinden is. Daarbij missen zij vijf spelers tegen Ajax. Wie in ieder geval aanwezig is, is scheidsrechter Danny Makkelie. Hij leidt het duel vrijdag om 20:00.

Pages

Subscribe to Rob Wielaert