Wielaert: “Ajax warme club, maar had stap niet moeten maken”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ajax en FC Twente staan aanstaande zondag om 16.45 uur tegen elkaar in de Amsterdam ArenA. Robbie Wielaert heeft een verleden bij beide clubs en de 38-jarige ex-voetballer kijkt terug op zijn tijd in Amsterdam en Enschede.

“Bij FC Twente heb ik mijn beste periode meegemaakt”, zegt Wielaert in gesprek met ELF Voetbal. Tussen 2006 en 2009 speelde Wielaert bij Twente. Van 2009 tot 2011 stond hij onder contract bij Ajax. “Ik dacht bij Ajax een paar keer kampioen te kunnen worden. Maar het liep in combinatie met het team toen allemaal heel anders. De trainer (Marco van Basten, red.), die me had gehaald, vertrok. De nieuwe trainer (Martin Jol, red.) toonde geen vertrouwen in me.” Wielaert liet daarom geen onuitwisbare indruk achter in de hoofdstad. “Ik heb daardoor niet gepresenteerd naar mijn kunnen. Ajax is zeker een warme club. De mensen binnen de club zijn aardig en open. Dat waardeer ik. Na mijn vertrek ben ik lange tijd contact blijven onderhouden met Rasmus Lindgren en Jan Vertonghen. Maar achteraf had ik die stap nooit moeten maken.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2017/03/10/wielaert-ajax-warme-club-maar-had-stap-niet-moeten-maken/