Bron: www.vi.nl

Ajax is ondanks een 3-2 zege op ADO Den Haag nog geen kampioen. De Amsterdammers zagen Feyenoord het gat door een zege bij PSV (0-2) op zes punten houden. Zodoende kan Ajax pas op zondag 27 april - volgende week staat de bekerfinale tegen PEC Zwolle op het programma - kampioen worden door minimaal een punt te pakken bij Heracles Almelo. De titel is officieus al wel binnen.

Ajax wist wat het moest doen om vandaag al het vierde kampioenschap op rij, de 33ste in totaal, in de wacht te slepen. Als de Amsterdammers meer punten aan deze speelronde over zouden houden dan Feyenoord, was de titel een feit geweest. Zover kwam het niet, al ging Ajax in de eerste helft vol overgave op zoek naar de openingstreffer.

Vooral Bojan Krkic was diverse keren dicht in de buurt van een goal. Maar het ontbrak de Barcelona-huurling aan precisie in de afronding of hij vond ADO-goalie Gino Coutinho op zijn weg. Ook kopballen van Joël Veltman (over) en Davy Klaassen (foto boven, redding Coutinho) brachten het Amsterdamse publiek niet tot juichen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/nieuws/ajax-heeft-door-zege-op-ado-nog-een-punt-nodig-voor-titel-.htm