Winst Jong Ajax levert plek in ‘kampioenspoule’ op

Jong Ajax heeft maandagavond afgerekend met Jong De Graafschap. In Doetinchem werd het 2-5 voor het beloftenelftal van Ajax. Gino van Kessel was belangrijk voor de ploeg met twee treffers. De overige treffers werden gemaakt door Danny Hoesen, Yener Arica en Ruben Ligeon. Door de winst van vanavond eindigt Jong Ajax op de tweede plaats in de beloftencompetitie poule A. Deze plek levert een plek op in de zogenaamde kampioenpoule. Hierover later meer.

Jong De Graafschap kwam in de 21e minuut op 1-0. Jordan Garcia Calvete was trefzeker met het hoofd. De Belgische middenvelder wordt gehuurd van Anderlecht. Al na tien minuten deed Jong Ajax wat terug. Op aangeven van Jody Lukoki scoorde Danny Hoesen de gelijkmaker. Deze stond nog niet op het scorebord of het was De Graafschap dat weer scoorde. Het was opnieuw Calvete die de beloftenploeg van De Superboeren op voorsprong zette.