Ajax overtuigt tegen Dinamo Zagreb: 0-2

Ajax heeft dinsdagavond een belangrijke uitoverwinning geboekt op Dinamo Zagreb. In Kroatië werd het 0-2 voor de Amsterdammers. Beide doelpunten vielen na rust. In de 49e minuut scoorde Derk Boerrigter na goed doorzetten van Miralem Sulejmani. Pas in de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd wist Christian Eriksen de 0-2 op het scoreboard te zetten.

Ajax begon sterk aan de eerste helft. De eerste kansen waren echter voor Dinamo Zagreb. Zo omspeelde Fatos Beciraj Gregory van der Wiel en dribbelde de zestien in. Toby Alderweireld kon niet meer ingrijpen maar het schot van Beciraj was niet krachtig genoeg om Kenneth Vermeer te passeren. Even later verscheen de Belgische centrale verdediger aan de andere kant van het veld om vervolgens het eerste schot op het doel van Ivan Kelava af te vuren. De Kroatische doelman wist de knal echter te keren.