Ajax wint in saai duel van De Graafschap (2-0)

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Ajax wekte vrijdagavond voor eigen publiek de indruk dat het sportief niet veel wijzer is geworden van een maandje onderhandelen op de transfermarkt. De formatie uit Amsterdam verveelde tijdens het competitieduel met De Graafschap het publiek en mocht niet mopperen over de uiteindelijke uitslag (2-0).

Mounir El Hamdaoui bekroonde een basisplaats vlak voor rust met zijn honderdste competitietreffer in het betaalde voetbal. Siem de Jong stelde na 79 minuten de zege voor Ajax helemaal veilig. De nummer drie van de eredivisie blijft daardoor nog enigszins in het spoor van koploper PSV en nummer twee FC Twente, die respectievelijk zes en vijf verliespunten minder hebben.

Rik van den Boog, algemeen directeur van Ajax, benadrukte dinsdag na mislukte onderhandelingen over vervangers voor de vertrokken Luis Suarez (FC Liverpool) en Urby Emanuelson (AC Milan) dat de Amsterdamse club nog voldoende kwaliteit heeft om voor de prijzen te strijden. Trainer Frank de Boer nuanceerde die opmerking door te zeggen dat zijn ploeg daarvoor niet te veel last van blessures en schorsingen moet krijgen. ''Want het wordt nu allemaal wel een beetje dun'', zei hij.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113782/Ajax_wint_in_saai_duel_van_De_Graafschap__2_0_.html