Ajax beslist vroege Klassieker in eerste helft

Ajax heeft er zondagmiddag voor gezorgd dat Feyenoord na drie speelronden nog steeds puntloos op de ranglijst staat. Het team van Frank de Boer won de vroege Klassieker nipt met 2-1. Het duel werd al in de eerste helft beslist. Het aantrekkelijke voetbal in de eerste 45 minuten werd in de tweede speelhelft verruilt voor klungelig voetbal zonder doelpunten.

De eerste tien minuten van de wedstrijd werden vrijwel volledig bepaald voor de gasten uit Rotterdam. Feyenoord startte erg fel en energievol, wat in de zesde minuut al beloond werd met de openingstreffer in het nadeel van Ajax. Een goed geplaatst schot van Vormer en verdedigingswapen van Ajax zorgden ervoor dat Pellè vrij stond voor het doel. De bal werd moeiteloos langs doelman Vermeer geschoten: 1-0.