Ajax pakt 32ste landstitel

Bron: www.ajaxupdate.nl

Ajax is voor de derde keer op rij en de 32ste keer in de historie kampioen van Nederland. De ploeg van succescoach Frank de Boer had zondag geen kind aan Willem II, dat definitief degradeert: 4-0.

In een seizoen waar Ajax in de herfst opnieuw aankeek tegen een enorme achterstand, is de ploeg uiteindelijk eenvoudig kampioen geworden. Willem II hoopte Ajax nog ‘sneaky’ te verrassen, maar slaagde daar geen moment in. Na een klein half uur spelen stond het 2-0 voor de gastheren door treffers van Kolbeinn Sigthórsson en Christian Eriksen.

Ajax kwam in 2007 tegen Willem II één doelpunt tekort om zich tot kampioen te kronen. Ditmaal was het geen doelpuntenkwestie. Ajax wist dat het bij winst mocht juichen. In de met zon overgoten Arena was dat al snel het geval. Eriksen verzuimde zijn ploeg na vier minuten op 1-0 te zetten (naast) en ook Daley Blind kon in kansrijke positie geen juiste oplossing vinden. Sigthórsson wist na twaalf minuten wél raad met een kans. Hij werkte een voorzet van Ryan Babel met zijn schouder binnen (1-0).

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2013/05/ajax-pakt-32ste-landstitel/