Ajax verslaat Vitesse in KNVB-beker; Rentree Blind en Ziyech

Ajax heeft de halve finales bereikt van de KNVB Beker door een 0-3 zege in Arnhem op Vitesse. Ajax moet begin maart in een uitduel afrekenen met Go Ahead Eagles of FC Utrecht om, net als vorig jaar, wederom in de finale te staan.

In de 32e minuut bracht Ryan Babel Ajax aan de leiding. De 33-jarige aanvaller was het eindpunt van een fraaie aanval. Donny van de Beek speelde Lassina Traoré aan. De aanvaller uit Burkina Faso gooide er een fraaie actie uit en gaf Babel een niet te missen kans. Ajax speelde niet geweldig, maar maakte in de tweede helft opnieuw een ragfijne goal. Ryan Gravenberch schoof eenvoudig binnen na prachtig voorbereidend werk van Ryan Babel en Lisandro Martinez. De Argentijn verzorgde de assist: 0-2.

Tien minuten voor tijd mocht Ajax ook nog een penalty nemen na een handsbal. Tim Matavz klaagde bij arbiter Bas Nijhuis en moest vertrekken met zijn tweede gele kaart. Nijhuis had in de eerste helft Ajax-trainer Erik ten Hag ook al een gele kaart voorgehouden. Dusan Tadic verzilverde de penalty.