Contracten Ajax: Huntelaar en De Jong lopen af

Bron: www.ajaxshowtime.com

Met de winterse transferperiode voor de boeg, is het interessant om te zien hoe de Ajax-selectie er contractueel gezien voor staat. Tot wanneer liggen de spelers van Ajax 1 en Jong Ajax vast en bij welke Ajacieden moet er actie worden ondernomen?

Van alle spelers uit de hoofdmacht van Ajax, lopen komende zomer alleen de contracten van Klaas-Jan Huntelaar, Siem de Jong en Bruno Varela af. De laatstgenoemde is gehuurd van Benfica en zal normaliter terugkeren naar Portugal. De 36-jarige Huntelaar bekijkt per jaar of hij zijn voetbalcarrière nog wil verlengen en zal richting het einde van het seizoen in samenspraak met Ajax bekijken of hij nog een jaar aan zijn imposante carrière vastplakt. 

De dertigjarige De Jong zou Ajax straks in januari al weleens kunnen gaan verlaten. De routinier wil meer spelen, maar de kans dat dit in Ajax 1 gaat gebeuren is erg klein. Daardoor is een winters vertrek niet uitgesloten, terwijl het anders aannemelijk lijkt dat De Jong Ajax komende zomer transfervrij verlaat.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/128100/contracten-ajax-huntelaar-en-de-jong-lopen-af