Kansen missend Ajax dankt Martínez tegen Groningen

Bron: www.ajaxshowtime.com

Een kansen missend Ajax heeft zaterdagavond in de slotfase afgerekend met FC Groningen. Het stond lange tijd 0-0 in Amsterdam, maar een rode kaart van Django Warmerdam en een goal van Lisandro Martínez braken het verzet van de uitploeg. Uiteindelijk werd het: 2-0.

Coach Erik ten Hag greep de wedstrijd tegen FC Groningen aan om met een hyper-aanvallende opstelling te starten. Donny van de Beek, Hakim Ziyech, Quincy Promes, David Neres en Dusan Tadic startten allemaal en dat was in de eerste helft te zien ook. Onder aanvoering van de heersende Daley Blind zette Ajax de noorderlingen meermaals met het rug tegen de muur, maar het ontbrak aan scherpte in de afronding.

Ajax was beter dan FC Groningen, maar liet op twee momenten gevaarlijke ruimtes open waar de ploeg van Danny Buijs bijna van profiteerde. Uit een omschakelmoment was voormalig Ajax-speler Deyovaisio Zeefuik met een schot gevaarlijk, ook de eerder genoemde Warmerdam loste een schot uit een gevaarlijke positie.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/125912/kansen-missend-ajax-dankt-martinez-tegen-groningen