Column: De Raiola-cyclus

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Begin 2012 maakte Ajax voor het eerst écht kennis met de werkwijze van Mino Raiola rondom jonge talenten. De 18-jarige Ouasim Bouy was net terug van het trainingskamp met Ajax 1 in Brazilië. Ajax had hem bovendien een aanbieding gedaan voor een nieuw vierjarig contract. Maar nee, Juventus moest het worden.

En zo geschiedde. De 18-jarige Bouy verkaste naar Turijn en speelt 7 jaar later, na omzwervingen bij onder andere Brescia, HSV, Palermo, Leeds en Cultural Leonesa, bij PEC Zwolle. De volgende Raiola-klant liet even op zich wachten, maar in de zomer van 2015 waren daar Donyell Malen en Ricardo Kishna die hun onvrede uitten.

Malen had pas zijn zestiende verjaardag gevierd. Maar er lag niet meteen een contract voor de jonge aanvaller klaar en dat zag hij als genoeg reden om zijn biezen te pakken. Hij tekende bij Arsenal. Niet geheel verrassend kwam het daar niet tot een doorbraak. Malen speelde nog flink wat wedstrijden in Arsenal U23, maar daar bleef het bij en hij besloot in de zomer van 2017 toch maar terug te komen naar Nederland. Het werd PSV, maar nog zonder succes. Hij kwam dit seizoen tot 406 minuten in de Eredivisie.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/column-raiola-cylcus/