Ajax overklast Utrecht en sluit 2018 goed af

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft zondagmiddag het jaar 2018 goed afgesloten. In de traditioneel lastige uitwedstrijd bij FC Utrecht dicteerden de Amsterdammers vrijwel de hele wedstrijd en werd er eenvoudig gewonnen: 1-3. 

Coach Erik ten Hag moest op voorhand een noodgedwongen wijziging doorvoeren in zijn basisopstelling. Nicolas Tagliafico was afwezig door knieklachten en werd vervangen door Maximilian Wöber. Zonder de Argentijnse sterkhouder kwam Ajax nauwelijks in de problemen in de eerste helft. De nummer twee van de Eredivisie controleerde de wedstrijd en creëerde genoeg kansen om op voorsprong te komen.

Dat kwam Ajax dan ook door Kasper Dolberg. Een vlot omschakelmoment zorgde een overtalsituatie op, Daley Blind en Dolberg gingen de combinatie aan en de Deen rondde prima af: 0-1. De goal was een opmaat naar een goede wedstrijd van de spits, die in de tweede helft opnieuw een grote rol van betekenis speelde.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/118133/ajax-overklast-utrecht-en-sluit-2018-goed-af