Ajax verspeelt fantastische uitgangspositie in extra tijd

Bron: www.ajaxshowtime.com

Het is Ajax dinsdagavond tegen Standard Luik niet gelukt om de vroeg opgedane, uitstekende uitgangspositie over de streep te trekken. De Amsterdammers lieten Standard in leven en betaalde daar in de extra tijd de rekening voor.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Standard ging de meeste aandacht uit naar Daley Blind. De van Manchester United overgekomen verdediger begon voor het eerst in de basis, ten koste van de alom geroemde jongeling Carel Eiting. Ook Donny van de Beek moest weer op de bank plaatsnemen. Frenkie de Jong speelde eindelijk op zijn geliefde middenveld.

De openingsfase was zonder twijfel voor Standard. De Belgen lieten het initiatief aan Ajax, maar kwamen er zelf een aantal keer bijzonder dreigend uit. Aanvaller Carcela was namens de thuisploeg gevaarlijk met twee schoten van afstand. Daar tegenover wist Ajax alleen een kopballetje van Klaas-Jan Huntelaar in de handen van Guillermo Ochoa te noteren.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/114388/ajax-verspeelt-fantastische-uitgangspositie-in-extra-tijd