Belabberd Ajax geeft titelstrijd op in Arnhem

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax kan definitief een streep zetten door de landstitel. Op bezoek bij Vitesse liep de nummer twee van de Eredivisie tegen een 3-2 nederlaag aan. Het gat met koploper PSV is nu tien punten, met nog acht wedstrijden te spelen. 

De Amsterdammers begonnen zonder Klaas-Jan Huntelaar en Frenkie de Jong, maar mét Lasse Schöne en Maximilian Wöber in Arnhem. De ploeg van Erik ten Hag ging goed van start en kreeg in de absolute beginfase een opgelegde mogelijkheid om de score te openen. Een goed aangesneden vrije trap werd in kansrijke positie naast geschoten door Siem de Jong.

Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg uit het niets op voorsprong. Navarone Foor mocht doorbreken na een afgeslagen bal, besloot van een grote afstand verwoestend uit te halen en schoot de bal schitterend in de kruising. André Onana was kansloos. De voorsprong van de Arnhemmers gaf Ajax geen positieve energie, want het spel van de Amsterdamse club leek – ondanks een op het moment van spelen tien punten achterstand op koploper PSV – nergens op. Bij aanvallen was de laatste pass een groot probleem, verdedigend was men slordig.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/111059/belabberd-ajax-geeft-titelstrijd-op-in-arnhem