EL Loting: 4 afvloeiers uit CL mogelijk tegenstander van Ajax

Bron: www.ajaxtotaal.nl

De Champions League zit er voor het jaargang 2016 weer op en dus kan ook de stand in de poules opgemaakt worden. Relevant voor Ajax want de Amsterdamse club kan de 4 slechtste nummers 3 immers loten.

Het gaat daarbij om Ludogorets (Bul), Legia Warchau (Pol), Borussia Mönchengladbach (Dui) en FK Rostov (Rus). Met name Ludgorets en Legia Warchau verrasten door respectievelijk Basel en Sporting Lissabon achter zich te houden. FK Rostov hield PSV opnieuw op een gelijkspel en dwong zo overwintering af. Doordat Ajax zich verzekerde van poule-winst ontloopt het in de loting FC Kopenhagen, Olympique Lyon, Tottenham Hotspur en Besiktas.

Opvallend genoeg werkte Ajax tegen zowel Legia Warchau als FK Rostov in de recente geschiedenis nog wedstrijden af. Ajax kan naast het groepje CL afvloeiers ook de nummers 2 van de andere EL Poules loten (met uitzondering wanneer een Nederlandse club tweede wordt). Slechts in een poule is de nummer 2 al bekend, FK Krasnodar.

Mogelijke nummers twee per poule:

Groep A: Fenerbahçe, Manchester United of Feyenoord (Ajax kan Feyenoord niet loten).

Groep B: Apoel Nicosia of Olympiakos Piraeus.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/12/08/el-loting-4-afvloeiers-uit-cl-mogelijk-tegenstander-van-ajax/