Ajax start Eredivisie met winst op Het Kasteel

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax is de Eredivisie gestart met een overwinning op Het Kasteel. Het werd 1-3 in Rotterdam door goals van Davy Klaassen, Daley Sinkgraven en Mateo Cassierra. Joël Veltman pakte een rode kaart. 

Ajax begon sterk aan het eerste competitieduel onder Peter Bosz. Op Het Kasteel waren de Amsterdammers te gast bij Sparta, een traditioneel lastige uitwedstrijd, maar dat was in het begin van de wedstrijd niet te zien. Een goede diagonale pass van Jairo Riedewald kwam terecht bij El Ghazi, hij ging de een-tegen-een aan, gaf een voorzet en nummer tien Klaassen kopte mooi binnen.

Lang kon Ajax echter niet genieten van een voorsprong. Defensief leek het af en toe instabiel en uit een standaardsituatie van Ryan Sanusi ging de bal via Nemanja Gudelj en na een fout van Jasper Cillessen de korte hoek in: 1-1. De Amsterdamse club, waar Sinkgraven weer eens in de basis mocht beginnen, kreeg kansen op 1-2 via onder meer Mateo Cassierra, die op paal kopte. Een schot van El Ghazi uit een goede counter werd goed gered door keeper Roy Kortsmit. Daar bleef het bij en dus werd er met een gelijke stand gerust. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/98195/ajax-start-eredivisie-met-winst-op-het-kasteel