Ajax boekt zwaarbevochten overwinning in Groningen

Ajax heeft zondagmiddag een zwaarbevochten 1-2 overwinning geboekt op FC Groningen. Voor de Amsterdammers waren Anwar El Ghazi en Lasse Schöne trefzeker.

Ajax startte met de verwachte elf spelers aan de uitwedstrijd in Groningen. In de achterhoede vormden Viergever en Van der Hoorn het centrum en stond Veltman weer opgesteld als rechtsback. De voorste linie werd weer gevormd door het trio Younes, El Ghazi en Schöne. Toch was er nog wel één noemenswaardige wijziging: Hennie Spijkerman nam de honneurs waar, omdat Frank de Boer ziek was. Het was de eerste keer dat de hoofdcoach een wedstrijd van Ajax mistte.

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op. FC Groningen had echter de betere kansen en counterde er zo nu en dan heel gevaarlijk uit. De Amsterdammers zette daar niet heel veel tegenover. Een poging van Klaassen werd van de lijn gehaald door Hateboer en een vrije trap van Schöne belandde in de muur. Idrissi, Drost en Sorloth hadden de beste kansen van de eerste helft. Alle pogingen vlogen naast of over het doel van Cillessen.