Gruwelijk slecht Ajax is koppositie kwijt

Ajax heeft tegen Roda JC voor de tweede keer op rij gelijk gespeeld. De Amsterdammers kwamen in Kerkrade nog op een 0-2 voorsprong, maar de thuisploeg kwam meer dan verdiend langszij: 2-2. Door die uitslag is PSV de nieuwe koploper in de Eredivisie.

Met Arek Milik op rechts, Daley Sinkgraven in een vrije rol, Anwar El Ghazi in de spits en Ricardo van Rhijn als rechtsback greep Frank de Boer flink in na de 0-0 puntendeling tegen Heracles Almelo. De opdracht was om opportunistischer te spelen en dat miste zijn uitwerking zeker niet voor rust. Ballen werden er vroeg in geslingerd en en daaruit ontstond best wat dreiging.

Kansen vielen er echter amper te noteren en Roda JC deed bovendien goed mee. De thuisploeg zakte zeker niet ver in en kwam er via vooral Rydell Poepon een aantal keren gevaarlijk uit. Toch stelde Ajax nog binnen het half uur orde op zaken. Milik kopte een corner binnen en anderhalve minuut later zorgde El Ghazi met een individuele acte voor 0-2.