Rydell Poepon

Uit het Oog: 'Het kwam er gewoon niet uit'

Bron: www.ajaxshowtime.com

In de rubriek 'Uit het Oog' spreekt Ajax Showtime met oud-Ajacieden die hun sporen tegenwoordig elders achterlaten. Uit het oog dus, maar niet uit het hart. In deel 29 Victor Sikora, de behendige buitenspeler die nooit zijn potentie kon waarmaken.

In de zomer van 2002 werd de in Deventer geboren Victor Sikora voor een slordige vier miljoen naar Ajax gehaald. De vleugelspits had bij Vitesse indruk gemaakt en had inmiddels een paar interlands achter zijn naam staan. Sikora was de enige, dure aankoop die zomer, waardoor iedereen meteen extra op hem lette.

Ajax-transfers: 6 spelers kwamen, 26 gingen

Bron: www.ajaxshowtime.com

De transfermarkt is gesloten. Ajax trok tot met Mateo Cassierra, Davinson Sanchez, Heiko Westermann, Bertrand Traoré, Tim Krul en Hakim Ziyech zes nieuwe spelers aan, maar ook de andere clubs uit de Eredivisie zaten niet stil. Voor het gemak hield Ajax Showtime om de zoveel dagen een lijst bij met de aangetrokken en vertrokken spelers van alle achttien clubs uit de Eredivisie. Er kan in alle hoeveelheid een naampje missen.

Uit het Oog: 'Ik zou graag Ajax coachen'

Bron: www.ajaxshowtime.com

In de rubriek 'Uit het Oog' spreekt Ajax Showtime met oud-Ajacieden die hun sporen tegenwoordig elders achterlaten. Uit het oog dus, maar niet uit het hart. In deel 28 Ismael Urzaiz, de Spaanse spits die plots in Amsterdam opdook. 

Hoewel hij voor Ajax maar drie wedstrijden in actie kwam, vergeten de Amsterdamse fans hem niet snel. De Spaanse 'tank die nooit oorlog maakte' werd in 2007 naar de hoofdstad gehaald door toenmalig coach Henk ten Cate. Hij vertrok gauw, men hoorde weinig meer van hem, maar bijna negen jaar na dato doet hij zijn verhaal.

Van Rhijn: 'Bezetting voor doel bij voorzetten niet goed'

Bron: www.ajaxlife.nl

De voorzetten van Van Rhijn konden ook het verschil niet maken. © Pro Shots

Ricardo van Rhijn speelde zondag in Kerkrade voor het eerst dit seizoen een volledige competitiewedstrijd. Hij was door Frank de Boer met een duidelijke opdracht het veld ingestuurd. Snel de bal in het strafschopgebied slingeren. Zo geschiedde. Maar het leverde niet veel op. Volgens de rechtsback lag dat aan de bezetting voor het doel.

Ajax verliest koppositie door geklungel tegen Roda: 2-2

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax is op bezoek bij Roda JC tegen pijnlijk puntenverlies opgelopen. In Kerkrade maakten de Limburgers in de blessuretijd gelijk: 2-2. Hierdoor verspeelde Ajax de koppositie aan psv. Ajax heeft met dertien duels voor de boeg nu één punt minder dan psv, dat zaterdagavond wel won (4-2 van De Graafschap).

Bekijk het fotoverslag van deze wedstrijd via deze link op onze website www.AjaxFanzone.NL.

Voorbeschouwing Eredivisie: Roda JC – Ajax

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Koploper Ajax reist zondag af naar Kerkrade waar het competitieduel tegen Roda JC op het programma staat. De ploeg uit Limburg wist de laatste twee wedstrijden in de Eredivisie te winnen, terwijl Ajax afgelopen week punten liet liggen tegen Heracles Almelo in de eigen Amsterdam ArenA. Weet Ajax drie punten mee naar huis te nemen of is er een stunt in de maak in het verre zuiden?

Roda JC

Pages

Subscribe to Rydell Poepon