Uit het Oog: 'Ik zou graag Ajax coachen'

Bron: www.ajaxshowtime.com

In de rubriek 'Uit het Oog' spreekt Ajax Showtime met oud-Ajacieden die hun sporen tegenwoordig elders achterlaten. Uit het oog dus, maar niet uit het hart. In deel 28 Ismael Urzaiz, de Spaanse spits die plots in Amsterdam opdook. 

Hoewel hij voor Ajax maar drie wedstrijden in actie kwam, vergeten de Amsterdamse fans hem niet snel. De Spaanse 'tank die nooit oorlog maakte' werd in 2007 naar de hoofdstad gehaald door toenmalig coach Henk ten Cate. Hij vertrok gauw, men hoorde weinig meer van hem, maar bijna negen jaar na dato doet hij zijn verhaal.

Afkomst en carrière in Spanje Urzaiz. Een boegbeeld in de kudde spelers die Ajax door de jaren heen binnenhaalde. Geboren op 7 oktober 1971 in het Spaanse Tudela, een stad in de streek Navarra, 94 kilometer van Pamplona. Laatstgenoemde stad is de plaats van de traditionele voetbalclub Osasuna, maar Urzaiz begon zijn carrière bij Real Madrid.  

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/95705/uit-het-oog-ik-zou-graag-ajax-coachen