Ajax verliest koppositie door geklungel tegen Roda: 2-2

Ajax is op bezoek bij Roda JC tegen pijnlijk puntenverlies opgelopen. In Kerkrade maakten de Limburgers in de blessuretijd gelijk: 2-2. Hierdoor verspeelde Ajax de koppositie aan psv. Ajax heeft met dertien duels voor de boeg nu één punt minder dan psv, dat zaterdagavond wel won (4-2 van De Graafschap).

Het loopt al weken niet bij Ajax. De ploeg weet zichzelf nauwelijks kansen te creëren. Frank de Boer probeerde het dit keer tegen Roda met Milik vanaf rechts en El Ghazi in de spits. Aanvankelijk leek de opzet van De Boer te slagen; zowel Milik als El Ghazi scoorden. Milik opende in de 29e minuut met een kopgoal de score uit een corner van Nemanja Gudelj. Twee minuten later strafte Anwar El Ghazi verdedigend gepruts van Roda af: 0-2.