fotoverslag

Ajax-vrouwen naar bekerfinale na zinderende wedstrijd tegen Feyenoord (Incl. fotoverslag)

De Ajax Vrouwen hebben dinsdagavond ten koste van Feyenoord de bekerfinale weten te bereiken. Na 90 minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord op Sportpark De Toekomst. Ajax was vlak voor rust op 1-0 gekomen via Tiny Hoekstra. In de 67ste minuut kwamen de Rotterdammers terug tot 1-1. Er was dan ook een verlenging voor nodig om de bekerfinale te bereiken. In die verlenging scoorde Ajax al snel. Grant werd neergelegd in het strafschopgebied. Het leverde Ajax een penalty op die benut werd door aanvoerder Sherida Spitse: 2-1.

Ajax boekt ruime overwinning op Ludogorets in eerste play-off duel Europa League (Incl. fotoverslag)

Ajax heeft donderdagavond een ruime overwinning geboekt tegen Ludogorets. Mohammed Kudus was met drie doelpunten de uitblinker aan Amsterdamse zijde. Ook Brian Brobbey maakte er een. Na rust moest Ajax door een ongelukkig veroorzaakte penalty een tegendoelpunt incasseren uit een penalty van Olivier Verdon: 1-4. Over een week kan Ajax het karwei afmaken in de Johan Cruijf ArenA. De ploeg van Maurice Steijn is komend weekend vrij in de Eredivisie (net als de overige Europese deelnemers).

Jong Ajax verliest ook van De Graafschap (Incl. fotoverslag)

Ook Jong Ajax heeft ook de tweede competitiewedstrijd in de Keuekkampioen divisie verloren. De Graafschap was maandagavond met 1-2 te sterk op sportpark De Toekomst. Basar Onal en David Bosilj zorgden voor een 0-2 voorsprong, waarna Kristian Hlynsson de eindstand op 1-2 bepaalde.

Jong Ajax – De Graafschap 1-2 (0-1)6. Basar Onal 0-159. David Flakus Bosilj 0-279. Kristian Hlynsson 1-2

Opstelling Jong Ajax:Setford; Jermoumi, Vos, Gooijer, Martha; Fitz-Jim (Brandes 69′), Hlynsson, Misehouy; Banel (Kalokoh 69′), Rasmussen, Godts

Fotoverslag open dag 2023

Gisteren was de open dag van Ajax. Lachende kinderen, duizenden supporters op de tribunes en veel Ajacieden op het veld. Veel mooie taferelen dinsdag tijdens de Open Dag in de Johan Cruijff ArenA. Van interviews met de trainer, de nieuwe aanvoerder en de Ajax Vrouwen tot enkele feestelijke optredens en een open training: alles kwam voorbij. Onze huisfotograaf Jacques maakte de volgende foto-impressie.

Richard Witschge en Hadwiges Maduro

De Ajax vrouwen

Ajax sluit seizoen af met gelijkspel tegen Vitesse: 2-2 (incl. fotoverslag)

Ajax heeft het seizoen afgesloten met een 2-2 gelijkspel in Arnhem tegen Vitesse. Met rust stond Ajax op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Brobbey. Vlak na rust kreeg Ajax in slechts enkele minuten weer twee tegentreffers. Beide keren was Openda de doelpuntenmaker voor de Arnhemmers. In de slotfase voorkwam Alvarez met een rake kopbal uit een corner van Tadic dat Ten Hag zijn trainersperiode bij Ajax afsloot met een nederlaag: 2-2.