Komt Sinkgraven goed tot zijn recht als linksbuiten?

Bron: www.ajaxlife.nl

Wegdraaien van een tegenstander is voor Sinkgraven geen probleem. © Pro Shots

Daley Sinkgraven voelt zich comfortabeler op het middenveld. Dat zei Frank de Boer twee weken terug al, maar Sinkgraven stond tegen FC Twente weer als linksbuiten opgesteld. “Als je een goede speler bent, vul je dat op je eigen manier in,” aldus De Boer. Dat Sinkgraven het op zijn eigen manier invult, blijkt ook uit de statistieken.

Het positioneren van Sinkgraven als linksvoor is eigenlijk een noodgreep. Viktor Fischer bleek in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Rapid Wien, eind juli, niet helemaal okselfris en Sinkgraven werd een linie verder naar voren gezet, waardoor er in het elftal ruimte vrij kwam voor Nemanja Gudelj.

Sinkgraven deed het vooral het eerste halfuur bijzonder leuk en stond aan de basis van de 0-1 van Davy Klaassen. Die veelbelovende start kreeg geen vervolg. “Je ziet dat Daley zich comfortabeler voelt op het middenveld,” zei De Boer niet voor niks na Ajax - ADO Den Haag (4-0). Sinkgraven stond die wedstrijd precies een kwartier op het middenveld. Dat kwartier noteerde hij zijn meeste balcontacten.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=18235