Voorbeschouwing Ajax - FK Jablonec

Bron: www.ajaxlife.nl

De Boer gaat er met zijn spelers alles aan doen om Jablonec te verslaan. © Pro Shots

De laatste kwalificatieronde voor de Europa League staat voor Ajax in het teken van eerherstel. Een jaar geen Champions League, dat is dan maar zo. Maar de groepsfase van de Europa League niet halen is geen optie.

Frank de Boer is daar ook duidelijk over tijdens het perspraatje in aanloop naar Ajax - FK Jablonec. “We moeten gewoon zorgen dat we in de Europa League komen en daar moeten we alles aan doen.”

De trainer wil niet meer al teveel stilstaan bij de uitschakeling door Rapid Wien. “Ik denk dat die teleurstelling nu achter ons ligt, omdat we heel goed beseffen dat het heel belangrijk is in de Europa League te acteren.”

Joël Veltman, die naast De Boer zit tijdens het perspraatje, heeft in ieder geval zin in de Europa Leaguewedstrijden. “Champions League, dat zijn mooie wedstrijden. Maar ik vind dit ook mooi. Je kunt voor Europa League spelen. Of het nou NEC, Jablonec of Barcelona is... Het blijft voetbal, weet je. Het blijft elf tegen elf. Als echte liefhebber maakt het niet uit tegen wie je speelt.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=18061