Momentenvoetbal Ajax levert 3 punten op; debuut Cerny

Ajax heeft vanavond de eerste thuiswedstrijd van dit eredivisieseizoen gewonnen. Willem II werd in de ArenA met 3-0 verslagen.

Het was geen enerverende wedstrijd. De eerste 20 minuten waren aardig met als hoogtepunt de 1-0 van Arek Milik na een goede voorzet van Davy Klaassen. Maar daarna creeerde Ajax niets meer en kwam het 1 minuut voor rust nog goed weg, want de Tilburgers raakten nog de lat boven Jasper Cillessen die verder ook weinig te doen kreeg. De tweede helft was ook bleek. Tot ongeveer de 67-ste minuut toen El Ghazi de paal raakte. Een minuut later maakte de rechtsbuiten toch op een mooie manier de 2-0. Vanaf randje zestienmeter schoot El Ghazi knap raak. In blessuretijd zorgde hij ook nog voor de 3-0. Bij die goal speelde de 17-jarige debutant Cerny nog een rol in de voorbereiding.

Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer (77, Cerny), Klaassen (74, Schone), Gudelj; El Ghazi, Milik (82, Sanogo), Sinkgraven.

Wissels Ajax: Boer, Van Rhijn, Heitinga, Viergever, Schone, Cerny, Sanogo.