De Boer kiest voor Schöne in de spits

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ajax-trainer Frank de Boer stond voor een moeilijke puzzel, voorafgaand aan het duel met Excelsior vanmiddag (14.30). Nu spits Arek Milik geblesseerd is, moest de coach een keuze maken over wie hij in de spits zou zetten.

Lasse Schöne heeft het de tweede seizoenshelft mogen proberen, maar dit bleek geen onverdeeld succes. Vorige week tegen PSV speelde Anwar El Ghazi een deel van de wedstrijd in de spits en De Boer liet doorschemeren hier tevreden over te zijn. Daarnaast heeft hij nog Richairo Zivkovic tot zijn beschikking, de man die de doelpunten aaneenrijgt in de Jupiler League.

Uiteindelijk lijkt de keuze gevallen op Lasse Schöne. Hij wordt geflankeerd door Anwar El Gahzi en Ricardo Kishna en er zal daarom waarschijnlijk veelvuldig van positie gewisseld worden voorin. Verder zijn er weinig verrassingen te vinden in de opstelling van de regerend landskampioen.

Opstelling Ajax:  Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Viergever, Boilesen; Bazoer, Serero, Klaassen; El Ghazi, Schöne, Kishna.Wissels: Boer, Van der Hoorn, Sinkgraven, Riedewald, Andersen, Tete, Zivkovic.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/03/08/de-boer-kiest-voor-schone-in-de-spits/