Ajax in pot 3 bij loting CL

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ajax zal in pot 3 zitten bij de loting voor de Champions League. Dat is vanavond bekend geworden bij de laatste voorrondes voor het prestigieuze toernooi. Vooraf had Ajax al een wonder nodig om in pot 2 te komen.

Ajax zat vóór de wedstrijden van vanavond virtueel gezien nog in pot 2. De Amsterdammers stonden van alle al geplaatste ploegen zestiende op de ranglijst. Een zeventiende plaats zou echter al betekenen dat de Nederlandse landskampioen in pot 3 zou belanden.

Er zaten nog vier ploegen in de voorrondes die een hogere coëfficiënt hebben dan Ajax. Dat waren Bayer Leverkusen, Arsenal, FC Porto en Zenit st. Petersburg. Mocht ook maar één van die teams het hoofdtoernooi halen, zou Ajax dus al in pot 3 belanden. Vanavond kwamen twee van die vier ploegen in actie, namelijk Zenit en Porto.

Zenit won met gemak van het Belgische Standard Luik: 3-0. Uit had het al een 0-1 overwinning geboekt. FC Porto won met 2-0 van Lille, waar het uit ook al met 0-1 had gewonnen. Zodoende is duidelijk dat Ajax in pot 3 zal belanden.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2014/08/26/ajax-pot-3-bij-loting-cl/