Ajax legt basis in Arena, minieme kans op Eredivisierecord

Bron: www.vi.nl

Ajax heeft zondag met de 3-0 zege op SC Heerenveen opnieuw een vervolg gegeven aan een fraaie thuisbalans. Met nog vijf thuisduels te gaan is er nog een zeer kleine kans op een Eredivisie-record.

Na twaalf duels in de Amsterdam Arena is de balans goed te noemen met tien keer winst, één gelijkspel en één nederlaag. Alleen RKC Waalwijk (0-0) en Vitesse (0-1) verloren niet van de ploeg van trainer Frank de Boer. De doelcijfers zijn imponerend: 29-4.

Geen enkele ploeg slaagde er tot op heden in meer dan één keer te scoren tegen Ajax in de Arena. Feyenoord (2-1), PEC Zwolle (2-1), Vitesse (0-1) en FC Groningen (2-1) zorgden gezamenlijk voor de vier tegengoals.Alleen als Ajax er in de komende thuisduels met AZ, SC Cambuur, FC Twente, ADO Den Haag en NEC in slaagt iedere keer de nul te houden is een club- en Eredivisierecord een feit. In het seizoen 2009/10 eindigde Ajax met de imponerende doelcijfers 64-4. Toen werden slechts twee punten verloren in Amsterdam, maar werd Ajax wel tweede achter kampioen FC Twente.

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/nieuws/ajax-legt-basis-in-arena-minieme-kans-op-eredivisierecord-.htm