Gehavend Ajax boekt eindelijk weer overwinning

Ajax heeft zondag voor het eerst sinds eind september weer eens een overwinning in de Eredivisie geboekt. De Amsterdammers leken na een 0-4 voorsprong op een ruime zege af te stevenen, maar moesten door slordig verdedigen in de slotfase toch weer een paar tegentreffers toestaan: 2-4. Viktor Fischer was met twee doelpunten en een assist de man van de wedstrijd.

Dat Ajax de rust haalde met elf spelers moest voor Frank de Boer haast een opluchting zijn. De coach moest voor aanvang van de wedstrijd al de ziek geworden Niklas Moisander vervangen en zag tijdens de eerste helft ook al snel Ryan Babel (schouder uit de kom) en Toby Alderweireld (spierblessure) uitvallen. De centrale verdediger was na iets meer dan tien minuten spelen nog wel verantwoordelijk geweest voor de openingstreffer. Christian Eriksen nam een goede corner, zoals wel vaker de laatste tijd, en stelde de Belg in de gelegenheid om de bal na een gelukje van dichtbij in te tikken.