Ajax wint plichtmatig van ADO Den Haag

Op één wijziging na stond de basis tegen RKC Waalwijk ook vandaag weer op het veld. Lorenzo Ebecilio, die vorig jaar ook hetzelfde duel mistte, is geblesseerd en werd vervangen door Ismaïl Aissati. ADO Den Haag won vorig jaar de wedstrijd met 3-2. Kubik, Immers, Derijck, Vertonghen en Eriksen waren toen trefzeker.

Ajax begon de wedstrijd goed en had de eerste tien minuten bijna tachtig procent balbezit. ADO Den Haag werd compleet van de mat gespeeld in de beginfase, echter kon Ajax niet profiteren van de kansen in de eerste helft. Het openingsschot van Siem de Jong werd makkelijk gepakt door doelman Coutinho, maar het beloofde meer.

Even leek ADO Den Haag gevaarlijk te worden na het nemen van een snelle vrije trap, maar Vermeer stond zijn mannetje na een slecht schot van de Hagenezen. Vrijwel direct daarna krijgt ook Siem de Jong de bal niet in het net. De op maat gegeven voorzet van Christian Eriksen werd op een haar na gemist.