Ajax wint geflatteerd van NEC: 0-3

Bron: ajax1.nl

Ajax heeft in Nijmegen met heel veel moeite gewonnen van NEC. In de Goffert speelde Ajax wat aan de matige kant en de uitslag is dan ook geflatteerd te noemen. Door twee goals van Sulejmani en een goal van debutant Davy Klaassen werd de uitslag 0-3.

Ajax begon matig aan de wedstrijd. Ondanks dat het initiatief aan de kant van de landskampioen lag was het toch NEC met de grootste kansen. Via Goossens en Will kon NEC al vroeg op voorsprong komen, maar Vermeer reageerde attent.Aan de kant van Ajax waren er kleine kansen voor Lodeiro, Janssen en Sulejmani. De spelers kwamen wel voor het doel van NEC, maar ze waren slordig in de afronding. Het tempo lag in de eerste helft veel te laag, waardoor er weinig tot niets werd gecreëerd.

In de tweede helft ging het een stuk beter. Acht minuten na rust was het Sulejmani die Ajax op een 0-1 voorsprong bracht. Een mooie opening van Janssen kwam terecht bij Anita. Zijn voorzet kwam via het been van Van der Velden voor het doel terecht. Miralem Sulejmani tikte de bal voor de zekerheid nog even binnen en bracht Ajax daarmee op voorsprong.