Vertonghen redt punt voor Ajax

Bron: ajax1.nl

In een spannende Klassieker hebben Ajax en Feyenoord vanmiddag de punten gedeeld. Feyenoord maakte de meeste aanspraak op de winst, maar Jan Vertonghen kopte uit een corner de gelijkmaker tegen het net. Wederom moest Ajax met tien man de wedstrijd uitspelen, Vermeer ontving de rode kaart.

Bij de Amsterdammers maakte Dico Koppers zijn debuut. De 19-jarige verdediger startte als linksback. Vurnon Anita nam de plaats van de geschorste Eyong Enoh in en begon als verdedigende middenvelder. Aan Rotterdamse kant moest John Guidetti zich ziekmelden. Guyon Fernandez was zijn logische vervanger, Jerson Cabral en Ruben Schaken waren van flank gewisseld.

Hoewel Ajax voor het eerste gevaar zorgde, Toby Alderweireld kopte in de achttiende minuut op de lat na een corner van Theo Janssen, waren de meeste kansen in de eerste helft voor Feyenoord. Ruben Schaken dwong Kenneth Vermeer tot tweemaal toe tot een redding, maar de grootste kans was voor Jerson Cabral. De vleugelspeler dwong Vermeer tot een katachtige redding waarna de bal op de paal belandde.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/vertonghen-redt-punt-voor-ajax/