Roda JC houdt Ajax op 2-2

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Na afloop van een week waarin Johan Cruijff weer bij zijn oude club gaat werken, raakte Ajax een beetje verder verwijderd van de eerste landstitel in zeven jaar. De Amsterdammers verspeelden bij Roda JC een voorsprong van twee doelpunten (2-2) en zagen Mounir El Hamdaoui in de slotfase nog een strafschop missen.

Ajax, dat nu vijf punten minder heeft dan PSV en FC Twente, had 40 minuten lang geen kind aan de thuisclub, die voor het eerst in de eredivisie in een uitverkocht stadion speelde. De 29-voudig landskampioen speelde compact en zette na balverlies op het juiste moment de tegenstander onder druk. Dit leverde verschillende kansen en een ogenschijnlijk comfortabele voorsprong op.

Siem de Jong, spelend als centrumspits, vond na dertien minuten Christian Eriksen. Het Deense talent bediende Miralem Sulejmani, die beheerst raak schoot (0-1). Mounir El Hamdaoui, belast met een vrije rol op de linkerflank, en De Jong verzuimden alleen voor doelman Przemyslaw Tyton de score te verdubbelen. De Jong revancheerde zich voor die misser door na 34 minuten op aangeven van Sulejmani wel raak te koppen (0-2).