Ajax zonder moeite door naar halve finale

Het is weer eens wat anders, een uitduel tegen Vitesse die gespeeld wordt in Emmen. Het stadion was voor niet eens een kwart gevuld. Fred Rutten noemde het voor de wedstrijd nog ‘triest’, Frank de Boer vond het ‘slecht voor het imago van het bekertoernooi’. Ondanks de nodige perikelen rond de wedstrijd, probeerden de ploegen de wedstrijd wel aantrekkelijk te maken. Ajax was daarin het gevaarlijkst, wat resulteerde in een 0-4 overwinning met Hoesen, Schöne en Sigthórsson (2x) als doelpuntenmakers.

Zowel Ajax als Vitesse kregen in de eerste vijf minuten een paar flinke kansen. Hierdoor werd het troosteloze decor tenminste nog iets opgevrolijkt. De 200 meegereisde supporters deden er ook alles aan om de sfeer er goed in te houden. Met de nodige fakkels en zeer veel gezang ontstond er een gezellige sfeer. Na zeven minuten zette Danny Hoesen Ajax op voorsprong. Een schot van Moisander kwam terecht bij Jody Lukoki. Hoesen wist de voorzet van de rappe buitenspeler met een kleine moeite binnen te glijden.