Ajax wint eenvoudig van Dresden

VIDEO'S - Ajax heeft ook de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen eenvoudig gewonnen. Ditmaal was het Duitse Dynamo Dresden de tegenstander. Christian Eriksen zorgde met twee prachtige vrije trappen voor een 0-2 ruststand. In de tweede helft zorgde Danny Hoesen, na een knappe actie van Tobias Sana, voor de eindstand.Samenvatting:De eerste helft startte voortvarend voor Ajax. Siem de Jong werd in de derde minuut net buiten het strafschopgebied stevig onderuitgehaald door Dynamo Dresden-verdediger Susac, die meteen de gele kaart kreeg. De daaropvolgende vrije trap werd prachtig binnengeschoten door Christian Eriksen, die eens te meer bewees van grote waarde te zijn: 0-1. In de fase die volgde controleerde Ajax grotendeels maar in een te laag tempo. Er viel niet veel te genieten en echte kansen werden er niet gecreëerd. In de 15de minuut werd het spel even stilgelegd nadat er vuurwerk op het veld was gegooid. Opmerkelijk was dat het vuurwerk uit een vak kwam waar Ajaxsupporters zaten.