Ajax eindigt 2021 met eenvoudige zege op Fortuna Sittard: 5-0

Bron: ajaxfanzone.nl

Het vuurwerk ontbrak bij Ajax’ afsluiting van 2021, maar dankzij een eenvoudige 5-0 thuiszege op Fortuna Sittard heeft de ploeg van trainer Erik ten Hag zich wel weer aan kop van de Eredivisie genesteld. Het zal afhangen van concurrent PSV, dat donderdagavond nog in actie komt tegen Go Ahead Eagles, of Ajax de feestdagen ingaat als koploper.

Het was in de Johan Cruijff ArenA een strijd tussen de meest scorende ploeg van de Eredivisie (Ajax) en het team met de meeste tegengoals (Fortuna). Op basis daarvan beloofde het geen lastige avond te worden voor Ajax, dat aanvallend op oorlogssterkte was, maar wel enkele belangrijke defensieve krachten miste. In vergelijking met de gewonnen Klassieker ontbraken Lisandro Martinez en Edson Alvarez bij Ajax. Beide Latino’s zaten met een Ajax-kerstmuts diep over de oren getrokken op de tribune. Hun vervangers waren Davy Klaassen en Devyne Rensch, zodat Ajax met maar liefst acht Nederlanders aan de aftrap verscheen.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2021/12/22/ajax-eindigt-2021-met-eenvoudige-zege-op-fortuna-sittard-5-0/