Ajax komt achterstand te boven en verslaat Fortuna Sittard

Ajax blijft koploper in de Eredivisie. Thuis werd namelijk met 5-2 gewonnen van Fortuna Sittard, al ging dat in eerste instantie niet zonder slag of stoot. De Amsterdammers kwamen vroeg op achterstand, maar stelden voor rust al orde op zaken door twee keer te scoren. Na de pauze vielen er nog vele doelpunten, waardoor het duel in 5-2 voor Ajax eindigde.

Ajax, dat zonder Dušan Tadić en Nicolás Tagliafico aan de aftrap stond,  begon niet lekker aan de wedstrijd. Na zeven minuten keek de equipe van trainer Erik ten Hag namelijk al tegen een achterstand aan, doordat George Cox op links zomaar werd vrijgelaten en de 1-0 kon binnen schieten.

Daarna was het voor de thuisploeg zaak om zo snel mogelijk de gelijkmaker binnen te schieten of te koppen, maar dat verliep niet heel gemakkelijk. De Limburgers zakten enorm terug en vormden een muur voor het doel van keeper Yannick van Osch. De Ajacieden probeerden vooral vanuit de tweede lijn Van Osch te verschalken, maar dat wilde niet lukken.