Ajax houdt ongeveer 60 miljoen euro over aan 'Europa'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax houdt ongeveer zestig miljoen euro over aan het Europese seizoen. De Amsterdammers verdienden deze miljoen vooral in de Champions League. In de Europa League was het avontuur van korte duur: Getafe CF schakelde Ajax uit in de zestiende finales.

In de Champions League haalde Ajax, zoals gezegd, het meeste geld op. Iedere club die zich plaatst voor de groepsfase van het miljardenbal krijgt een startpremie van 15,25 miljoen euro. Daarnaast krijgt iedere club een bonus op basis van de prestaties in de afgelopen tien jaar. In totaal doen er 32 clubs mee aan het hoofdtoernooi van de Champions League. Hoe hoger je op de lijst staat, hoe hoger de bonus. De nummer laatst krijgt 1,108 miljoen euro, de nummer één krijgt 35,46 miljoen euro.

Ajax begon het seizoen als nummer negentien op de lijst, maar enkele ploegen die boven de Amsterdamse club stonden (Arsenal, Manchester United, FC Porto, Sevilla en AC Milan) deden niet mee aan de Champions League. Zodoende schoof Ajax door naar plek veertien. Die plek is goed voor 21 miljoen euro.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/129642/ajax-houdt-ongeveer-60-miljoen-euro-over-aan-europa