Ajax overwintert in de Europa League

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Ajax is er niet in geslaagd om te overwinteren in de Champions League. De Amsterdammers verloren met 0-1 van Valencia, terwijl Chelsea een 2-1 overwinning boekte op Lille.

Eric ten Hag moest het voor de wedstrijd tegen Valancia stellen zonder de geblesseerde Neres en Promes. De coach van Ajax besloot daarom Ziyech een linie naar voren te zetten en Álvarez een basisplaats te geven. Daardoor stond Van de Beek als aanvallende middenvelder gepositioneerd. Tot slot koos Ten Hag op de rechtsbackpositie voor Mazraoui in plaats van Dest.

Achterstand

De wedstrijd begon zoals deze ook al in het uitduel was te zien: een hoog tempo met aanvallen van beide elftallen. De ploegen vielen aan en daardoor ontstond voor de tegenstander dan weer grote ruimtes om tussen de linies te voetballen. Zowel Ajax als Valencia was echter slordig in balbezit, waardoor aan beide kanten veel balverlies werd geleden. De eerste échte kans was voor Tadic. De spits kreeg een lange bal van Tagliafico, nam deze aan en schoot op doel. Zijn poging ging echter tegen het zijnet.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/ajax-overwintert-in-de-europa-league/