Franse pers eensgezind: ‘Lille kreeg een les in voetbal en realisme’

Daags na de 3-0 Champions League-zege van Ajax op Lille OSC is de Franse pers eensgezind. De Amsterdamse zege is meer dan terecht, echter vraagt men zich ook af hoe het had kunnen aflopen als Lille in de tweede minuut een penalty had gekregen, nadat Joël Veltman aan het shirt van Osimhen trok.

‘Lille is te lief voor Ajax’, opent L’Equipe. ‘Ondanks een eervolle prestatie, moest Lille zich gewonnen geven tegen een te getalenteerd, te ervaren en te sterk Ajax. Maar wat zou er gebeurd zijn als Victor Osimhen na twee minuten een penalty had gekregen na shirtjetrekken van Joël Veltman? We zullen het nooit weten.’

‘Ajax had controle en flitste zo nu en dan door de Lille-defensie’, vervolgt de grootste sportkrant van Frankrijk. ‘Zo waren Hakim Ziyech en de supersonische linksback Nicolás Tagliafico in bloedvorm. Soms was Lille een toeschouwer van het Nederlandse festival, al kregen de bezoekers ook geweldige kansen. Ajax gaf echter een lesje voetbal, waaruit Lille lessen kan trekken voor de rest van het Champions League-seizoen.’