Ajax wint met 4-2 van Vitesse (Incl. foto’s)

Ajax heeft dinsdagavond de thuiswedstrijd tegen Vitesse met 4-2 gewonnen en heeft daarmee een nieuwe stap gezet in de jacht op de 34ste landstitel. Door de overwinning ligt de druk weer bij PSV die donderdagavond een uitwedstrijd spelen tegen Willem II.

Ajax had in de eerste helft moeite met de ploeg uit Arnhem en het was Matthijs de Ligt die Ajax op voorsprong had kunnen zetten maar de verdediger zag zijn inzet gekeerd door doelman Pasveer. Ook een vrije trap van Ziych vloog rakelings naast en het was wachten op de openingstreffer. Die viel uiteindelijk ook vlak voor rust nadat Tadic een perfecte voorzet gaf op de inkomende Ziyech. Met een fraaie draai speelde Ziyech zich vrij en schoot de 1-0 achter Pasveer.