Superieur Ajax geeft De Graafschap voetballes: 8-0 (Inclusief foto’s)

Ajax heeft vandaag goed aan het doelsaldo gewerkt en daarmee het verschil met de koploper gelijk getrokken: 57 voor en 7 tegen. Een mooie afsluiter voor wedstrijden in de Johan Cruijff Arena in deze competitiehelft door de grootste overwinning van dit seizoen tot nu toe te behalen. Het werd maar liefst 8-0 met hattricks van Hakim Ziyech en Daley Blind.

Toch was het De Graafschap die in de 10e minuut al op voorsprong had kunnen komen want de snelle Daryl van Mieghen stormde alleen op het doel van André Onana af, gevolgd door Hakim Ziyech. Van Mieghen schoot vanaf de rand van de zestien meter en Onana werkte de bal keurig weg. Acht minuten later gaf Hakim Ziyech een schitterende pass op Dusan Tadic die de bal met een enorme poeier via de onderkant lat insschoot (1-0). Een paar minuten later kon Noussair Mazraoui een leep hakje van Donny van de Beek zijn eerste eredivisiedoelpunt maken (2-0). De 3-0 viel in de 32ste minuut: Hakim Ziyech stond helemaal vrij en kon binnen tikken na een voorzet van Noussair Mazraoui. Vlak voor rust wilde ook Matthijs de Ligt een duit in het zakje doen, maar hij trof de paal.