Prima uitgangspositie voor Ajax na 1-1 tegen OGC Nice (Incl foto’s)

Ajax heeft woensdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen OGC Nice en heeft hierdoor een prima uitgangspositie weten te behalen voor de return van volgende week in de Johan Cruijff Arena. Nadat Balotelli de Franse ploeg in de eerste helft op voorsprong schoot was het Donny van de Beek die dat in de tweede helft beantwoorde. Uiteindelijk mocht Nice blij zijn met de 1-1 want voor Ajax had er zeker meer ingezeten.

Ajax begon sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde dan ook in veel balbezit waarbij Nice loerde op wat foutjes van de Ajacieden. Enkele keren lukte dat en waren de Fransen gevaarlijk in de counter maar was het uiteindelijk Ajax wat de boventoon voerde, maar niet in staat was om de aanvallers te bereiken. Na een half uur ging het mis en was het Seri die een harde voorzet in het doel zag belanden via de voet van Balotelli. Ajax raakte echter niet van slag en had zelfs via Dolberg de kans om voor rust nog de gelijkmaker te scoren. De spits schrok echter van de verkeerde uittrap van doelman Cardinale en tikte de bal te zacht terug richting de doelman.