Ajax dankzij sterke fase na rust langs PEC Zwolle

Ajax heeft de eredivisie hervat met een 1-3 overwinning op bezoek bij PEC Zwolle. Na een zeer matige eerste helft was een sterk begin van de tweede helft voldoende voor de zege. Hakim Ziyech bewees het ongelijk van Herve Renard, bondscoach van Marokko, door met twee treffers een bepalende rol te spelen. Lasse Schöne nam de andere treffer voor zijn rekening en Brock-Madsen deed namens PEC wat terug.

Ondanks de aanstaande overgang van Anwar el Ghazi koos Peter Bosz ervoor om de rechtsbuiten gewoon op te stellen in Zwolle. Ook de andere tien posities waren gelijk aan de formatie in het oefenduel met RB Leipzig. Ajax was echter in de openingsfase geen schim van de ploeg die Leipzig met ruime cijfers aan de kant schoof. Na zes minuten werd PEC voor het eerst gevaarlijk, een bal voorlangs van Ted van de Pavert werd door Joël Veltman tot hoekschop verwerkt. Pas na een kleine twintig minuten werd Ajax voor het eerst gevaarlijk. Hakim Ziyech schoot vanuit de tweede lijn over. Aan de andere kant was het een minuut later een stuk gevaarlijker, het schot van Django Warmerdam werd slecht gepareerd door André Onana waarna een scrimmage tot hoekschop werd gewerkt.