Ajax speelt na slechte helft gelijk in Alkmaar

Het duel tussen Ajax en AZ is geëindigd in een voor de Amsterdammers teleurstellend gelijkspel. Lange tijd leek de ploeg van Peter Bosz op een overwinning af te steven, echter bleek Wout Weghorst een ware plaaggeest.

Ajax begon het duel met de Alkmaarders zeer zwak. Onder anderen André Onana en Davinson Sánchez schutterden in verdedigend opzicht. Zodoende was daar dan ook de volledig terechte 1-0 van Weghorst. Vervolgens bleven de Amsterdammers de onderliggende partij in het AFAS Stadion. Echter wist AZ niet verder te profiteren van de onmacht van Ajax.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid, Ajax dicteerde het spel en won de afvallende ballen. Gesteund door de 1-1 die door Bertrand Traoré in de 46e minuut binnen werd geschoten ging de ploeg van Bosz op zoek naar de voorsprong. Die voorsprong vond het ook. Amin Younes dook in de 67e minuut ineens alleen op voor de keeper. De Duitse dribbelaar wist niet te profiteren, maar Davy Klaassen deed dat uit de rebound wel. Een overwinning leek in de maak voor de Amsterdammers.